12 Nisan 2016 Salı

Kafe Baykuş ve Sokak Kütüphanesi



Nisan ayında nerede edebiyat toplantımızı yapalım diye düşünürken imdadımıza Bakırköy İncirli'deki Kafe Baykuş yetişti. Pazar günü güneşli bir bahar günü herkes kendini kafelere atmışken bizim kitaplardan konuşabileceğimiz sakin bir yere ihtiyacımız vardı. İstediğimiz saatler arasında kafelerinde bize yer ayarladılar. 




Küçücük ama yaptıkları işler büyük bir işletme. Kafe Baykuş çok güzel bir sosyal etkinliğe imza atmış. Mekanın dışına bir sokak kütüphanesi/kitaplığı yapmışlar. Mekana girmeden, sokaktan geçerken bile durup, inceleyip istediğiniz kitabı ücretsiz alıp gidebiliyorsunuz. Herkes kitap okusun, kitap okuma yaygınlaşsın amacıyla yola çıkmışlar. İsteyen aldığını geri getiriyor, isteyen başka kitap veriyor veya sadece kitabı alıp gidiyor. Toplu olarak okunmuş kitaplarınızı bağışlarsanız sizin adınıza fidan dikiyorlar. 


Mekanın sahibi Harun Bey ve Pervin Hanım bizi çok güzel ağırladılar, bu tarz etkinliklere her zaman açıklar. Haftasonu sakin bir ortamda kitap okumak için ideal bir yer. Fiyatlar makul, ortam sıcak daha ne olsun. Biz çok sevdik, gidip görülmeli. 


Kitapları seven insanlar olması ne güzel.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder